Nefis etsiz çiğ köfte tarifimiz için,
Bulguru bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı sıcak su koyup karıştıralım ve üzerini kapatalım. 10 dk. Sakin olalım.
Şimdi bir kasede çorbamızı hazırlayalım.
Orta boy bir kaseye 1/2 su bardağı nar suyunu koyalım, 1 yemek kaşığı isoto, 1 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı çiğ et çamuru, 1 yemek kaşığı biber, salça ve 1’den az tuz ilave edelim. karıştırma.
Çiğ etlerimize ilave edilmek üzere bir kenara ayıracağız.
Beklerken soğanı soyup ince ince doğrayalım. (rondodan geçmeyin soğanın acısı köftelerin içinden geçmemeli) Mümkün olduğu kadar iyi kesmeye özen gösterelim.
Bulguru bir tepsiye dökelim, ince doğranmış soğanları ilave edelim, karıştırdıktan sonra bir kapta hazırladığımız sosumuzu bulgura ekleyip yumurta yapmaya başlayalım. 20 Dakika. Tüm yolu gidelim.
20-25 dk. Yumurtadan sonra zeytinyağımızı veya sıvı yağımızı ilave edebiliriz.
Pişirmeye devam edelim.
Bulgurun neden olduğu kuruluk varsa biraz sıcak su ekleyerek kaşımaya devam edebilirsiniz.
60 dakika Üzerine serpiştirdikten sonra ince kıyılmış maydanozumuzu ekleyelim. 15 dakika sür, rahatlayalım.
Üzerini plastikle kaplayıp buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.
Servise başlamadan önce ellerimizi biraz ıslatıp bir parça et alıp şekil verelim.
Marul ve limon ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz 🥙 lavaş ile servis yapabilirsiniz.
yemek ister misin 💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]