Oskomaru Labneh
Dersler
- 5 uskumru
- 1 büyük soğan
- 1 büyük patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 limon
- 1 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 1-2 yeşil soğan
- 1 havuç
- 1 patlıcan
- 1 çay kaşığı su
- Tuz, karabiber, kekik
Uskumru biftek nasıl hazırlanır?
- İlk önce patatesleri elma dilimleri halinde kesin.
- Orta boy bir kaseye patatesleri dizin.
- Temizlenmiş uskumruyu patateslerin üzerine sürün.
- Soğanları hilal şeklinde kesin ve balıkların etrafına dizin.
- Limonu da aynı şekilde dizin. Başka bir tabakta salçayı suyla açın.
- Domates salçasına tuz, karabiber ve kekik ekleyin ve karıştırın.
- Salçalı sosu balığın üzerine dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Biberleri, yeşil soğanları ve havuçları küçük parçalar halinde kesin.
- Patlıcanı soyun ve küpler halinde kesin.
- Bu sebzeleri zeytinyağında kızartın.
- Kızaran sebzeleri servis tabağına alın. Pişmiş balığı yüzünüze ve ayaklarınıza koyun.
Uskumru çorbası yapılırken nelere dikkat edilmelidir?
- Uskumruyu temizleyip balıkçıdan alırsanız daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
- Zeytinyağı yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
- Fırını önceden ısıtırsanız balıklar daha iyi pişecektir.
- Sebzeleri kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu kullanın.
- Dilerseniz balığı fırından çıktıktan sonra sebzeleri kızartmadan servis edebilirsiniz.
Bir porsiyon uskumru bifteğinde kaç kalori var?
- Bir porsiyon uskumru çorbasının kalorisi 285’tir.