uskumru biftek tarifi



Oskomaru Labneh

Dersler

  • 5 uskumru
  • 1 büyük soğan
  • 1 büyük patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limon
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1-2 yeşil soğan
  • 1 havuç
  • 1 patlıcan
  • 1 çay kaşığı su
  • Tuz, karabiber, kekik

Uskumru biftek nasıl hazırlanır?

  • İlk önce patatesleri elma dilimleri halinde kesin.
  • Orta boy bir kaseye patatesleri dizin.
  • Temizlenmiş uskumruyu patateslerin üzerine sürün.
  • Soğanları hilal şeklinde kesin ve balıkların etrafına dizin.
  • Limonu da aynı şekilde dizin. Başka bir tabakta salçayı suyla açın.
  • Domates salçasına tuz, karabiber ve kekik ekleyin ve karıştırın.
  • Salçalı sosu balığın üzerine dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Biberleri, yeşil soğanları ve havuçları küçük parçalar halinde kesin.
  • Patlıcanı soyun ve küpler halinde kesin.
  • Bu sebzeleri zeytinyağında kızartın.
  • Kızaran sebzeleri servis tabağına alın. Pişmiş balığı yüzünüze ve ayaklarınıza koyun.

Uskumru çorbası yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

  • Uskumruyu temizleyip balıkçıdan alırsanız daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
  • Zeytinyağı yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtırsanız balıklar daha iyi pişecektir.
  • Sebzeleri kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu kullanın.
  • Dilerseniz balığı fırından çıktıktan sonra sebzeleri kızartmadan servis edebilirsiniz.

Bir porsiyon uskumru bifteğinde kaç kalori var?

  • Bir porsiyon uskumru çorbasının kalorisi 285’tir.

Yorum yapın