Saya Çörek Tarifi – Tatlılarım

Saya Çörek tarifi için,

Süt, yoğurt, tuz ve kabartma tozu bir karıştırma kabına alınır, un yavaş yavaş ilave edilir ve hamur yumuşak bir hamur haline getirilir.

20 Dakika. Dinlenmeye bırakılmıştır.

Tereyağını bir tavada eritin, sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.

Kalan hamuru 4 eşit parçaya bölün.

İlk parçayı unlayın ve kalın bir hamura sarın. Yağ sürün ve bir kenarda bekletin.

İkinci hamuru da aynı şekilde açın, yağlayın ve kat gibi katlayın.Önce açtığınız yağlı unun arasına hamuru kat gibi yerleştirin ve alt hamurunu tekrar katlayıp yağlayın. o arada.

Hazırlanan hamuru 1/2 saat dinlendirin.

İlk ikili hamurun üstüne ve altına hafif un serpip merdane ile 1 cm sarın. Kare şeklinde açın ve ortasına peyniri koyup katlayıp ters çevirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Aynı işlemi biraz yağ tozu ile yapın, yumurta sarısı ile yıkayın ve bıçakla çizgiler yapın.

200°C önceden ısıtılmış fırında pişirin ve ters çevirin.

Saya Bun hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın