Küçük Atıştırmalık: Çikolatalı Kurabiye Tarifi



Çikolatalı Coco Bisküvi Tarifi Malzemeler:

çerezlerin gerekli bileşenleri;

  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 buçuk su bardağı hindistan cevizi
  • 1 poşet vanilya şekeri

dekorasyon için gerekli malzemeler;

  • Yarım su bardağı süt
  • 150 gram bitter çikolata

Coco Coco Çikolata tarifi nasıl hazırlanır?

  • Yumurta aklarını bir karıştırma kabına alıp üzerine toz şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım.
  • Karışımımıza şekerli hindistan cevizi ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyelim ve kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
  • Hamur karışımımıza kolay şekil verebilmek için buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Yağlı kağıt serelim fırın tepsisine.
  • Hamurumuzdan bir yemek kaşığı alıp tepsiye dizip kaşık yardımıyla yuvarlak şekil verelim. Hafifçe bastıralım.
  • Hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
  • Piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Küçük bir tencereye su koyup kaynatıyorum.
  • Bitter çikolatayı küçük parçalara ayıralım ve bir kaseye alıp kaynayan suyun üzerine koyup karıştıralım.
  • Üzerine sütü ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Soğuyan kurabiyelerin altını eritilmiş çikolataya batırıp çikolatalı kısmı üstte olacak şekilde bir tabağa koyalım.
  • Tüm kurabiyelerimize bu işlemi yaptıktan sonra 10 dakika daha buzdolabında bekletelim ki çikolata sertleşip servis edelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın