Yağlı Biber Turşusu Tarifi

Merhaba arkadaşlar, sizlerle nefis kış tarifleri paylaşmak istiyorum, çok lezzetliler ve tadı her şeye çok yakışıyor 👌😋

Biber tohumlarını yıkayıp güzelce yıkayalım ve suyunun süzülmesini bekleyelim.

Tüm biberleri orta boy küpler halinde kesin.

Sarımsakların kabuklarını soyun ve dörde bölün.

Maydanozu temizleyip küçük olmayacak şekilde keselim.

Maydanoz ve sarımsak miktarını dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.

Geniş bir tencereye sirke, yağ suyu ve kaya tuzunu koyup karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım.

Ben elma sirkesi ile yaptım siz isterseniz elma sirkesi de kullanabilirsiniz.

Doğradığımız biberleri üzerine dökelim ve tencerenin kapağını kapatalım, orta ateşte alttan üste doğru ara ara kontrol ederek pişirelim.

Aşırı pişirmeyin yoksa biberler erir, biraz pişirseniz bile biberler yaşayabilir, dikkat edin!!

Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz ve sarımsağı ekleyip iyice karıştıralım ve ocağı kapatalım.

Acı biberleri kavanozlara bölelim ve tencerenin dibinden kalan suyu eşit şekilde kavanozlara dökelim.

Kavanozların kenarlarını temizleyip kapağını kapatıp ters çevirelim.

Kavanoz kapaklarının düşmemesi için kaynatıp kuruturken sıcak su kullanmayı unutmayınız!!

Kavanozların bu şekilde soğumasını bekleyelim ve buzdolabına kaldıralım.

Dilerseniz soğuduktan hemen sonra yiyebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Yemek ister misin 💫💐

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın