Pek çok yiyeceğimizin kaynağı mantardır ve eti fasulye tadındadır.
Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kolesterolü düşüren doğal bir ilaçtır. Folik asit birçok vitamin içerir. Tedavi amaçlı da kullanılmaktadır.
İstiridye mantarı kayın ve kavak ağaçlarında yetişir. Şekli istiridyeyi andırıyor, doğada buna benzer birçok mantar olduğunu söylemek istiyorum. Güvenliğinden emin değilseniz, kalifiye olmayan kişiler tarafından toplanan bilgileri tüketmeyin. Toksik olacağını unutmayın.
Kızarmış istiridye mantarları, fırınlanmış, kaşar ve yumurta ile birçok yönden fırınlanmıştır.
Mantarlar yıkanmaz derler ama ben yıkamadan yapamam. Zemini yıkadım, bol suda iki dakika duruladım ve fazla suyu sıktım. Suyu emebildiği için suda fazla depolanmaz.
Büyük bir tavada soğanı doğradım ve zeytinyağı ile birlikte kavurdum. Yıkayıp sıktığım mantarları uzun dilimler halinde kesip tavaya koydum ve kapağını kapattım.
Kısık ateşte suyunu bırakınca sarımsak ve limon suyunu ekleyip suyu bitene kadar pişirdim. Tereyağı ve tuz ekleyin ve altın kahverengi olana kadar kızartın. Servis ederken üzerine kekik serpelim. Dilerseniz yoğurt ve sarımsak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]