Et sosu tarifi



Hep aynı et yemeklerini yapmaktan bıktık ve farklı tarifler denemek isteyenlerin mutlaka denemesi gerektiğini düşünüyorum. Lezzetli ve sağlıklı bir et yemeğinin bileşenlerini aşağıda tek tek listeleyelim.

Dersler
 
– 1 koyun kolu
– 2 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu + su
4-5 diş sarımsak
– 2 yemek kaşığı sirke
– 2 yemek kaşığı yoğurt
– 2 yemek kaşığı tereyağı
– Yarım demet dereotu
Tuz, kırmızı biber

Nasıl yapılır?

Kuzu kol etini kemiklerinden ayırıp küp küp doğrayalım. Eti sıcak çelik tencereye alıp etler suyunu bırakana kadar hiç yağ ve su eklemeden pişirelim. Et, bıraktığı suyu çektiğinde tuzunu ekleyelim. Eti 3 inç kaplayacak kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirelim. Eti delikli bir kepçe ile kapalı bir kapta bekletin. Bir tencerede ezilmiş sarımsağı pişirelim ve un, et suyu, su, sirke, yoğurt ve tuzu koyulaşana kadar karıştıralım. Servis yapmadan hemen önce sosu etin üzerine dökün. Tereyağını eritip kırmızı biberi ekleyin. Üzerine pul biber serpip servis yapalım. Afiyet olsun…

Yorum yapın