Adana Ispanaklı Börek Tarifi için ıspanakları ayıklayıp yıkayıp süzelim. Kuru ıspanağı rastgele doğrayalım.
Soğanları soyup doğrayalım, sıvı yağ ile tencereye alıp yumuşayana kadar kavuralım. Baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırdıktan sonra ocaktan alıp doğranmış ıspanakları ekleyelim.
Ispanak ve soğan karışımını birleştirip sosumuzu kullanıma hazırlayalım.
Hamuru için su ve tuzu bir karıştırma kabına alıp tuz eriyene kadar karıştıralım. Ardından unu ekleyip ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun. Hamuru 4-5 saat dinlendirin mümkünse bu şekilde hamur daha kolay çıkacaktır ve tadı daha güzel olacaktır.
Küçük bir mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım (hamurun üzerini bir torba ya da nemli bir bezle kapatarak kurumasını ve kabuklanmasını önleyebilirsiniz).
Bezeleri bıçak şeklinde açalım. Yarım demet ıspanak koyalım. Ispanağı önceden pişirmediğimiz için hamurdaki ıspanak pişerken dağılacak o yüzden biraz daha hamur eklemenizi tavsiye ederim.
Diğer yarısını harcın üzerine koyup kenarlarını denk gelecek şekilde bastırarak kapatalım.
İyice ısıtılmış bir tepsi veya tavada kekleri her tarafı altın sarısı olana kadar pişirelim.
Üzerine tereyağı sürerek lezzet katabilirsiniz.
Kekleri bol limonlu servis etmenizi tavsiye ederim, ıspanağın en güzel aroması bu olsa gerek.
Adana Ispanaklı Ekmek hazır.
Web sitemde bulunan hardal tarifini de afiyetle yemeniz için kullanabilirsiniz.
Hamuru ve iç harcını 1 gün önceden hazırlayıp bekleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]