Tepside Domatesli Şala Kebabı – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar. Gaziantep yemeklerinin lezzetini tartışmaya gerek yok herkes bilir lezzetini 😄

Bir Gaziantepli olarak çok şanslıyım. Yemeklerimizden tatlılarımıza kadar lezzeti ve görüntüsü bulunduğu yerden farklıdır. Kebap sevenler burada mı?

Mangalda olmasını çok isterdim ama mangal yok ya da yer yok.

O zaman işleme geçelim. Önce eti güzelce doğrayalım ardından baharatları ekleyelim (tuz ve karabiberi isteğinize göre ekleyip azaltabilirsiniz)

Daha sonra ince kıyılmış maydanozu ve ince kıyılmış sarımsağı kıymanın üzerine ilave edin.

Biberlerin yarısını küçük küçük doğrayalım, çamura ilave edelim, biraz elimizi ıslatalım ve kıymayı güzelce ezelim.

Daha sonra cevizleri iri parçalayıp parmak şeklinde bir tepsiye et kazır gibi diziyorum.

Daha sonra domatesleri bir taraftan dörde bölün ve biberleri domates büyüklüğünde doğrayın, ardından domatesleri ve biberleri fark bıraktığımız yerlere koyun.

O halde biraz su serpelim (bunu yapmak size kalmış aslında hiç gerek yok domatesler yerleştirildiği için domatesler su ile döküldüğü için iyi pişiyor, ineğiniz yağsız ise, bu suyu ekleyebilirsiniz)

O halde fırını 200°250°’ye getirelim ve üzeri güzelleşinceye kadar pişirelim.

Pişirdikten sonra tepsiyi kapatırsanız, tepside lokum kıvamında sıkılabilir bir kebap elde etmiş olursunuz.

Tadı ve görüntüsü çok güzel, denemenizi tavsiye ederim.

deneyenlere afiyet olsun..
.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın