Nefis sebzeli makarna tarifi!
Malzeme ve inşaat!
Makarna, hem kolay hazırlanışı hem de damak zevkimize hitap eden lezzeti ile dünya mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerinden biri haline gelmiştir. Öncelikle elektrikli ısıtıcıda kaynattığınız suyu bir tencereye dökün ve ocağın üzerine koyun. Su iyice kaynayana kadar yüksek ateşte bırakın. Kaynattıktan sonra brülörü orta dereceye getirin. Üzerine makarnayı ekleyin ve göz rengi kadar tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirelim. Makarna pişerken makarna için sos yapmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup orta ateşte biraz kızdırın. Daha sonra iki adet tatlı kırmızı biberi kesiyoruz. Daha sonra tekrar iki parça yeşil biber kesiyoruz. Ve tavanıza ekleyin. Biraz karabiber ve pul biberi ekledikten sonra orta ateşte biber yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra kabuklarını sıraladıktan sonra tavaya iki domates ekleyin. Biraz tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Şimdi pişmiş makarnayı süzün ve büyük bir kaseye dökün. Önceden pişirilmiş sebzeleri tavaya boşaltın. Ve iyice karıştırın.
Sebzeli makarna hazır. Tabaklarda servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.