Deneyenlerin tarif kitabına ekleyeceği nefis bir tavuk yemeği yapıyoruz.
Tavuk Dürüm ve Patates Püresi Tarifi için önce tavuk butlarını kesiyoruz.
Mantarları temizledikten sonra uzunlamasına kesip bir tencereye yarım limonun suyunu sıkıp pişiriyoruz. Mantarları sıcak suya koyun ve bir dakika pişirin. Bir kevgir ile sudan çıkarıp süzüyoruz.
Zeytinyağını bir tencereye koyun ve biraz ısınmasını bekleyin. Tavuk etlerini kızgın zeytinyağına atıp ara ara karıştırarak suyu bitene kadar kavuruyoruz.
2 adet soğanı küp küp doğrayıp üzerine sarımsak serpip tavuğa ekliyoruz. 1-2 çevirdikten sonra mantarları ekleyip 6-7 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Baharatları ekleyip karıştırın.
Patateslerin kabuklarını soyup patates yemeği yapar gibi kesiyoruz. Doğranmış patatesleri ve suyu tencereye alıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp üzerine margarin veya tereyağı ekleyip mikserle ısıtıyoruz. 2 yumurta sarısını ekleyip tekrar çırpın. Ocağa alıp karıştırıyoruz, tuzunu ekleyip pişiriyoruz. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Tavuklara bir kutu krema ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımı ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine aktarın. Patates püresini krema sıkacağı içine koyup tavuğu döküyoruz Krema sıkacağı yerine poşete koyup ağzını kesebilirsiniz.
250 derecede altın sarısı olana kadar pişirin
Mantarlı patates püreli tavuk yemeye hazır Afiyet olsun 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]