Ev Yapımı Donut Tarifi için ılık süt, şeker ve mayayı karıştıralım, beş dakika dinlendirelim.
Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyelim, hamur ele yapışıyorsa elimizi yağlayıp hamuru toplayalım, üzerini örtüp bir saat bekletelim.
Mayalı hamuru tezgaha un serpelim, bir kalıp ya da bir bardak su ile keselim, ortasını bir kapak yardımıyla çıkaralım (ben su şişesinin kapağıyla yaptım) şeklini verelim. bir donut. .
Tüm bunları yaptıktan sonra üzerini bir bezle örtüp yarım saat kadar bekletelim ve bol kızgın yağın içine güzelce koyalım.
Ocağın altını çok kızdırırsanız pişmez ortasını pişirip iç çekelim.
Kağıt havlu üzerine çıkaralım.
O halde benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alalım.
Ev yapımı çörek hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]