Karışık Kızartma Dondurucu Tarifi

Buzdolabında Karışık Kızartma Tarifi için önce tüm sebzeleri yıkayalım ve suyu bitene kadar bekletelim.

Alacalı patlıcanı çıkarıp küp şeklinde doğrayalım. Yirmi yirmi beş dakika tuzlu suda bekletip suyunu sıkalım.

Kabakların kabuklarını soyup tekrar küp şeklinde doğrayalım. Kullandığım kabaklar bahçeden olduğu için kabuklarını soymadan kavurdum.

Biberin içindeki tohumları temizleyip doğrayalım.

Tüm yaprakları da dilediğiniz gibi serpebilirsiniz tercih sizin :))

Yağın ısınmasına izin verin ve kabakları hızlı bir şekilde başlatın ve büyük bir kaseye koyun.

Daha sonra patlıcanları kızartın ve aynı şekilde bir kaseye alın.

Kırmızı ve yeşil biberleri közleyip bir kaseye alıp tüm sebzelerin soğumasını bekleyelim.

Dondurulmuş sebzeleri karıştırırken istediğiniz miktarda dondurucu poşetlere dolduralım.

Deneyenlere afiyet olsun afiyet olsun

Nerede kullanabilirsiniz?

Soğutulduktan sonra et veya tavuk veya fırın yemekleri ile servis edilebilir.

Patatesleri pişirip kahvaltıda yiyebilirsiniz.

Üzerine çorba ve yoğurt yaparak meze olarak da yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın