Çikolatalı Cupcakes – Favori Tatlılarım

Kek yaparken öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalı ve yanında bulundurmalıyız çünkü krema pişer pişmez keki soğumaya başlamadan bitirmemiz gerekiyor.

Bu nedenle pastayı hazırlayacağımız büyük ve boş bir tabağın altını ve kenarlarını streç film ile kaplayalım.

Kedi dil bisküvilerini ıslatmak için gerekli olan sütü ve şekeri geniş bir kaba alıp karıştıralım.

Hazırlıklar bitince kremayı pişirmeye başlayabiliriz.

Kek kreması için geniş bir kaba süt, un, kakao, nişasta ve şekeri ekleyin ve iyice karıştırın.

Nişasta ve un iyi karışmadığında sıcak bir ocak üzerine konulduğunda topaklar oluşturur ve topaklar çözülmez bu yüzden ocağa koymadan önce karıştırmak önemlidir arkadaşlar. Tenceredeki malzemeleri karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve kremanızı düşük ısıda ocakta pişirmeye başlayalım.

Kremayı, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Sonra koyulaşan kremayı alçaltın ve 3 dakika pişirin. Piştikten sonra kremayı ocaktan alın.

Sıcak kremaya çikolata ve vanilyayı ekleyin ve kremayı kremanın her iki tarafıyla karışana kadar çırpın.

Daha sonra kedi dilinin bisküvilerini tek tek sütle ıslatıp kalıbın içinde düz duracak şekilde düzenliyoruz (sütte fazla bekletmemeye ve kedinin dillerini ıslatmamaya dikkat edin çünkü krema sıcak olacak. yumuşayacak kadar.

Çok fazla süt koyarsanız keki kesip yerken kurabiyelerden süt damlar ve bu hem görüntü hem de tat olarak iyi bir izlenim bırakmaz).

Kırdıktan sonra boş kalan ortasına bisküvileri koyup ıslatalım.

O halde kremanın yarısını kalıba dökelim ve karıştıralım.

Ardından kremayı süte batırılmış kedi dilli bisküvi ile kaplayalım.

Kalan kremayı kedilerin dillerine döktükten sonra kremayı kaşık yardımıyla eritelim.

Üstüne kedinin dilini tekrar süte batırdım. Bu işlemi doğru ve kesintisiz bir şekilde yapmalıyız çünkü bu kısım pastanın temelini oluşturacak kısımdır.

Pastayı ters çevirdiğinizde bu taraf aşağıda olacağı için çok iyi kapatılmalıdır ki herhangi bir hareket vs. olmasın.

Daha sonra üzerini streç film ile kaplayıp dolaba koyalım.

Pastayı buzdolabında en az 3 saat, değilse 1 gece, mümkünse yemek filmini açın.

Bisküvilerin üzerine bolca hindistan cevizi serpelim (böylece kek ters çevrildiğinde bisküviler tabağa yapışmaz ve servis yaparken dağılmaz). Hindistan cevizi serptikten sonra kekimizi servis tabağına ters çevirip tabağı çıkartıyoruz. Pastanın etrafındaki streç filmi dikkatlice çıkarın.

Üzerine kakao serpip dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Pastayı dilediğiniz gibi keserek hazır olarak servis edebilirsiniz.

Kekin içine çikolata ve bisküvi koyduğumuz sütün içindeki şekerden dolayı bol şekerli bir tatlıdır.

Çok şeker yemeyen biriyseniz damak zevkinize göre şekeri azaltabilirsiniz.

Kalıbı kullandığınız kabın boyutuna göre catnipli bisküvi miktarı azaltılıp artırılabilir, bu nedenle elinizde fazladan bisküvi olabilir. 12 benim için yeterliydi.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın