Tantun seviyorsanız basit bir yöntemden kullanışlı bir tantun yapıyoruz.
Öncelikle kasabımızdan aldığımız biftekleri tantuni eti (küçük küpler) şeklinde kesiyoruz.
Mersin Tantuni’nin Basit Tarifi için önce aldığımız eti bir tencereye alıp birkaç kez yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Tencerenin kapağını kapatın ve eti pişmeye bırakın.
Önce harlı ateşte sonra altını kısıyoruz.
Tencereye etler su ile dökülür ve ardından yavaş yavaş suyu alınır.
Etler pişerken etin kavrulacağı tavaya iki adet doğranmış soğanı alıyoruz.
Zeytinyağı, tuz ve bir parça şeker ekleyin ve soğan yumuşayana kadar kısık ateşte kızartın.
Yeşil biberi yıkayıp kurulayın, biraz serpin ve soğana ekleyin.
Bu sırada çatının kapağını kapatıyoruz
2 adet domatesin çekirdeklerini çıkarıp küçük küpler halinde kesin.
Bu sırada çorbayı çekip yağında soğumaya başlıyoruz, sıvı yağı ekleyip hızlıca devam ediyoruz.
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyin ve karıştırın. 1/2 dakika soğuduktan sonra üzerine soğan ve domates çamurunu döküyoruz.
1 dakika birlikte yanıyoruz ve ateşi kapatıyoruz.
Kalan üç soğanı hilal şeklinde doğrayın ve bir yemek kaşığı sumakla birlikte çırpın.
Sumak ve soğan ile pilav ve lavaş ekmeği servis ediyoruz.
Ev Yapımı Kolay Mersin Tantuni tarifi hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]