Ev Yapımı Tarhana Tarifi – Tatlılarım

Ev Yapımı Tarhana Tarifi için önce bir kaseye soğan ve domatesi koyun.

Biber serpin ve ekleyin

Yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyin

Unu azar azar ekleyip iyice yoğurun.

Kulağın kıvamına göre biraz daha zor olacak bir hamur alalım.

Streç film ile örtün ve bir beze sarın

Serin bir yerde 5-6 gün bekletilir.

Bu süre zarfında kabarmaması için günde birkaç kez kontrol edelim ve hamurun kenarlarını elimizi hafifçe silerek toplayalım.

5-6 gün sonra hamurdan topları kesip kaşık yardımıyla masa örtüsünün üzerine koyalım (bazen alt kısmı kontrol edilecektir).

Yaşlanırlarsa arkaları döner. çok fazla kurutmayın elinizle kontrol edin kırılırsa bitmiş demektir.

Yavaş yavaş mutfak robotundan geçirilir, ardından bir masa örtüsüne serilir ve kurutulur.

Kendi yaptığı Tarhana hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın