Puffy Puffy Fluffy Börek tarifi için,
Şeker, süt ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
10 dk. Bir kenara koyup hamurun on farklı pişme şekli olana kadar bekleyelim. Mayalanmadan önce yaparsak hamur çabuk kabarır ve maya çok çabuk aktive olduğu için işimiz çabuk biter.
Ön mayalanma işlemi biten karışıma yağ, su ve tuzu ekleyelim.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. O kadar güzel bir hamur ki, çizilemiyor.
Hamurun bulunduğu kabın ağzını streç film ile saralım ve ılık bir yere koyalım veya üzerini sıcak tutacak bir battaniye veya benzeri bir şeyle kapatalım.
Bu sayede kaynak işlemi hızlı bir şekilde yapılacaktır. Yaklaşık 30-45 dk. fermantasyon sona erecektir. Bu süre sonunda hamur yoğrulduğunun iki veya üç katına ulaşacaktır.
Bu şekilde birçok insanı etkileyen bu konular hakkında neler yapabileceğimiz konusunda birkaç fikir üretmemiz gerekiyor.
Hamurdan iri ceviz parçalarını kırıp elimizle kenarları ince orta kısmı biraz daha kalın olacak şekilde açalım.
Ortasına istediğiniz malzemeleri koyalım (Ben peynirli ve zeytinli yaptım ama siz istediğiniz gibi başka şeyler de kullanabilirsiniz)
Keklerin kenarlarını aşağı indirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yüzü kapalı olacak şekilde kapatalım.
En üste küçük bir kapta tüm malzemeleri birleştirip bir fırça yardımıyla metalin üzerine koyalım ve dilerseniz üzerine susam ve çörek otu serpelim.
Daha sonra 180°C’de 15 dakika fırını açıp ısıtalım.
Bu noktada keklerin tepside pişmesi tamamlanmış olacaktır.
Isınan fırına keklerimizi yerleştirelim ve altın rengi olana kadar pişirelim.
Pişmiş ekmeğin ilk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz.
Puf Puf Kabarık Topuz hazır.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]