Pasta Gökkuşağı – Tatlılarım

Önce Gökkuşağı Böreğinin iç harcını hazırlayarak başlayalım.

Havuç havucu ve bir tencereye koyun, 1 yemek kaşığı yağ ile karıştırın, kısık ateşte pişmeye bırakın, ardından mantar kabuklarını temiz bir bezle çıkarın ve yıkayıp kurulayın.

Mantarları saplarını kırmadan dikkatlice keselim, suyunu salan havucun içine ilave edelim ve ikisini de orta ateşte kızartalım.

Suyu tamamen çeken çamuru ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Ispanağı yıkayıp kuruyana kadar iyice kurulayalım.

Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayın ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yumuşayana kadar kavurun.

Kızaran soğanların üzerine ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar yüksek ateşte hızlıca kavuralım. Pişen harcın içine tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım, ardından ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Onlar soğurken kaşarları alıp üzerine sucukları güzelce serpelim ve içindeki sosu hazırlayalım. Sos malzemelerini geniş bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Doldurma tamamen soğuduğunda pastayı hazırlamaya başlayabiliriz.

Hamuru geniş bir yüzeye yayın ve sosla yayalım, 2. hamuru üzerine yayın, sosu tekrar dökün ve tekrar serpin, son hamuru başka bir hamurun üzerine dökün ve fırçalayın, ardından havuçlu mantarlı çamuru ve ardından ıspanağı yayın. çamur, daha sonra son sucuğun üzerine kaşar peynirini verelim ve kenardan iki parmağımızı uzatıp hamuru rulo gibi saralım.

Sarılan hamuru ortadan ikiye keselim, bir tepsiye dikkatlice yerleştirelim ve üzerini plastik poşet veya gıda filmi ile kapatalım ve odaya koyalım.

En az iki saat burada dinlenelim. Daha sonra fırını 200°C’ye ısıtıp böreği sıvı yağ veya sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye dizip orada yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp bolca yayın.

Ardından iki kalın parmağı tamamen kırmadan kesin. Dilerseniz üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

Önceden hazırlanmış kekimizi sıcak fırına atalım. Her şey eriyene kadar keki pişirelim.

Börek piştiğinde fırından alıp tekrar kestiğimiz yerden keselim, böreği bir fırın tepsisine alıp tekrar hareketsiz fırına verelim 10 dakika kadar dinlendirelim.

Daha sonra hazır kekleri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın