Merhabalar, kış hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bugün normal konserve domates yaptım. Allah hepimize mutlu mesut yemeyi nasip etsin.
Sanırım 20 kilo domates yaptım. Miktarı ihtiyacınıza göre değiştiriyorsunuz. 12 kavanoz çıktı.
Kışlık Domates Konserve Tarifi için domatesleri benim gibi bir kapta veya leğende iyice yıkayıp kabuğunu yıkıyoruz. Soymakta zorlanıyorsanız, birkaç dakika sıcak suda bekleterek kolayca soyabilirsiniz.
Tenceredeki domatesleri rastgele keselim.
Bütün domatesleri doğramayın çünkü süzüldüklerinde çok kaynatılmaları gerekecek. Tencerenin alacağı kadar serpip ocağa alın.
İlk başta ağzı kapalı tutun ki birçok tüp gitmesin ve çabuk kaynasın. Kaynamadan önce köpürmeye başlayacağı için taşmamasına dikkat edin. Kabarmaya ve kabarmaya başladığında ağız açık kalır. Yarım saat pişirdim.
Domatesler ocakta kaynarken kavanozlarımızın temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Kapakları kaynattığınızda daha sağlam olacağını düşünüyorum.
Domatesler pişince ocağı indirip kavanozlara sıcak su doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Bu noktada çok dikkatli olun ve ellerinizin ısınmaması için havlu kullanın.
Konserve Kış Domatesleri hazır.
Serin bir yerde sakladığınızdan emin olun.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]