Merhaba arkadaşlar
Sizlere faydalı ve lezzetli bir doğum günü pastası tarifi vereceğim.
İlk önce pandispanya yapalım.
Yumurtayı iyice kabarması için 10 dakika pişirin. Önce oda sıcaklığını bekleyelim. Beyaz ve sarısı ayrı ayrı çırpmanız gerekir.
Yumurta beyazına tuz ekleyin ve köpürene kadar mikserle çırpın. Çırpılmış kremaya benzer olmalıdır.
Sarısına şekeri ekleyip çırpın. Suyu ekleyip tekrar çırpın.
Kalanını sarı kaba boşaltalım. Son yumurta beyazını da ekleyip köpüğü kapatmadan aşağıdan yukarıya doğru iyice karıştırın. Bunu yapmazsanız pandispanya kabarmaz.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yağlı kağıt serilmiş bir kalıba 30-35 dakika pişirin. Yemek yapabilirsin.
İlk 20 dakika. Fırın kapağı açılmıyor. Pişirme süresini fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
1 çay bardağı süt ile kakaolu krem şantiyi çırpın. Öyleyse dolaba koyalım.
Soğuyan pandispanyayı üç eşit parçaya bölelim, her katını sütle ıslatalım ve krem şantiyi yayın.
Muzu ortadan ikiye bölüp ekleyelim. Dilerseniz kesip ekleyebilirsiniz (farklı meyveler, şeftali, çilek, kivi vb. ekleyebilirsiniz)
Üzerine damla çikolata serpelim. Son olarak üzerini krem şanti ile kaplayın.
İnce ruloları ortadan ikiye kesip yan yana yerleştirelim.
Üzerine çikolata sosu ve fıstık serpip servis edebilirsiniz.
Gofret Rulo Doğum Günü Pastası Hazır
Pastayı hazırladıktan sonra hemen yumuşamasın diye buzdolabında saklamayın. Eğer odaya koyarsan. Nemlendirir ve yumuşatır. Bir saat sonra servis yapabilirsiniz. Hemen yemeyecekseniz, pişmiş ekmeği servis etmeden önce 10 dakika bekleyin. Duraklatabilirsiniz.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]