Mahlep Pasta Tarifi Hakkında,
Öncelikle hamuru hazırlayalım.
Süt ve suyu karıştırıp ısıtın. İçine toz şeker tuzu ve kuru mafyayı ekleyip karıştırıyoruz.
Yaklaşık beş dakika. kaynamayı bekliyor.
Yağ, mahlep sütü ve mayalı sütü bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
Hamur pişerken peyniri çatalla ezip biraz maydanozu doğrayıp karıştırıyoruz.
Kendi yaptığımız tozdan mandalina parçalarını alıp elimizle çay kasesi büyüklüğünde açıp hazırladığımız bir kaşık peynir tuzunu koyup ağzını kapatıyoruz.
Elimizle sararak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve çatal yardımıyla artıkları hamur gibi yapıyoruz.
180°C’de ısıttığımız fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Mahlepli Börek hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]