Bulgur köftesi tarifi



Bulgur köftesi tarifi

EtBu köfte. İnce öğütülmüş bulgur kullanılır ve suda kaynatılır. Genel mantık bu. Et sevmeyenler için alternatif olarak görülüyor. Tamamen doyurucu ve besleyicidir.

Bulgur köftesi için malzemeler

  • 1 su bardağı ince çekilmiş bulgur (suda hafifçe şişirildikten sonra kullanılır).
  • 1 su bardağı sıcak su çok kaynar değil
  • Yarım su bardağı irmik (hamur kıvamıKöfte vermek ve tutmak için kullanılır.)
  • 1 yumurta (Yoğunluk tutmazsa bir yumurta daha eklenebilir.)
  • 1 küçük soğan (küçük parçalar halinde kesin ve köfteler halinde eritin veyaAcı suyu rendeleyin ve atınMevcut.)
  • 1 küçük domates (içinde veya işlenip sos haline getirilerek kullanılabilir)
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

sos için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)biber salçasıMevcut. )
  • 2 yemek kaşığı sade tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • isteğe bağlı diş sarımsak
  • 1 küçük soğan

yukarı;

  • Yoğurt kasesi (yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpın)
  • isteğe bağlı diş sarımsak
  • Köftelerin tuz içeriğine bağlı olarak bir tutam tuz.

için hazırlık

İnce bulgura bir su bardağı sıcak su ilave edilerek ağzı kapalı olarak 10 dakika kabarana kadar dinlenmeye bırakılır. Ayrı bir kapta irmik, soğan, yumurta, salça, tuz, karabiber ve kimyonu iyice karıştırın. 10 dakika kadar şişede bıraktığımız bulguru ekleyip köfte kıvamına gelene kadar yoğurun. Eller düzenli aralıklarla ıslatılırCeviz büyüklüğünde köfteYapmak. Un dolu tepsiye dizin. Tüm köftelerbulana kadarMerdivenler titriyor. Daha sonra kaynar suda haşlanır. Üzerine salça ile hazırlanan sosu ekleyin. Son olarak sarımsaklı yoğurdu ekleyip servis yapın.

Yorum yapın