Pembeşah – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle sağlıklı ve lezzetli bir meze tarifi paylaşacağım. İnşaata geçelim.

Pembeşah tarifi için önce pancarları yıkayıp kurutuyoruz sonra 3-4 parçaya bölüp tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip üzerini kapatıyoruz.

15-20 dk. Sistematik olarak kaynatıyoruz. Çatal veya bıçak sokarak pişip pişmediğini anlayabiliriz.

Haşlanan pancarları sudan çıkarın ve soğumaya bırakın.

Sonra kabine pancar yerleşir.

Başka bir kapta yoğurt, tahin, ceviz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu karıştırıp rendelenmiş pancarın üzerine ilave edin.

Daha sonra bir tabağa alıp maydanozla süsleyin.

Kalan yağı döküp servise sunuyoruz.

Afiyet olsun. . .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın