Çini Üzerinde Soslu Alabalık Nasıl Pişirilir?
Balıkları yıkayın, kemikleri temizleyin.
Üzerine bıçakla çizikler atın.
Soğanı ve limonu doğrayın, başka bir kapta limon suyu, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve kekiği karıştırın.
Bu sosu bir fırça yardımıyla balığın içine ve dışına sürün.
Açtığınız deliklerin arasına sosu yerleştirin.
Dilimlenmiş limon ve soğanı balığın içine koyun, alüminyum folyo ile örtün ve 200 °C’de 50 dakika fırında pişirin.
Alüminyum folyoyu çıkarın ve 250°C’deki fırınımızda 20 dakika pişirin, üzeri kızarana kadar pişirin.
Çini Soslu Alabalık hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]