Farklı tatlardan hoşlananlar için: Kıymalı patatesli mantı



Kıymalı Mantı için Malzemeler

Dışı için;

  • 3 orta boy haşlanmış patates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

İç harç için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 250 gr dana kıyma
  • 2 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber

yukarı:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 3 çay kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 buçuk çay kaşığı nane

Patatesli mantı tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle haşlanmış patatesleri geniş bir kaba alıp püre haline gelene kadar ezelim.
  • Maydanozu güzelce yıkayıp ince ince doğrayalım ve püre haline getirdiğimiz patateslerin üzerine ekleyelim.
  • Karabiber, tuz ve acı biberi ekleyip karıştırın.
  • Bir yemek kaşığı patates püresini alıp elimizle yuvarlayalım.
  • Yuvarlak pürenin ortasını parmağımızla sıkıştıralım ve kenarlarını biraz gevşeterek kaseye çevirelim. (Kenarları çok fazla gevşetmemeye dikkat edelim. Fazla küçültürsek harcı uygularken dağılabilirler.)
  • Patates püresi bitene kadar bunu yapalım. Geniş bir servis tabağına dizin.
  • Daha sonra iç harcı için bir tavaya sıvı yağı koyup iyice kızdıralım.
  • Soğanları ekleyip rengi açık kahverengi olana kadar kavurun.
  • Kıyılmış eti ekleyin ve kızartın.
  • Domatesleri güzelce yıkadıktan sonra kabuğunu soyup rendeleyelim ve kavrulmuş dana etine ekleyelim.
  • Ardından karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Domatesleri biraz suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve ısının çıkması için 5-10 dakika bekleyin.
  • Patates kaselerine kıymalı harcımızı dolduralım.
  • Yoğurdu bir kapta güzelce çırpalım ve kıymayla dolu tabaklarımızın üzerine birer yemek kaşığı kadar yayarak ekleyelim.
  • Yağı bir cezvede ısıtıp salça, nane ve kırmızı biberi ekleyerek soteleyelim.
  • Kızarttıktan sonra patates kaselerinin üzerine dökelim ve servis edelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın