Seni Köfte Tarifi Malzemeler
Dış malzeme için:
- 2 su bardağı köfteli bulgur
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 orta boy patates (haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1.5-2 su bardağı sıcak su
Malzemeler için:
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan doğranmış
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 buçuk çay kaşığı kara biber
- 1 buçuk çay kaşığı pul biber
- 1 buçuk çay kaşığı dövülmüş ceviz
Küçük köfte tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bulguru ve irmiği geniş bir kaseye boşaltalım. Tuz ve kimyonu ekleyip üzerine sıcak su dökün.
- Üzerine haşlanmış patates, biber salçası ve salçayı ekleyip iyice yoğuralım.
- Plastik sargı ile örtün ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
- Yağı bir tavaya dökelim ve yağ kızınca kıymayı ilave edip kızartalım.
- Doğranmış soğan, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Ardından cevizleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun ve altını kapatın.
- Rahat hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim.
- Orta boy bir fırın tepsisinin içini ve dışını yağlayalım ki her yerde yenebilsin. (orta boron camda olabilir)
- Hamurdan bir parça alıp yağlanmış tepsiye ikiye bölelim hafif bastırarak tepsinin tabanına yayın.
- Üzerine hazırladığımız iç harcı ekleyip eşit şekilde dağıtalım.
- Daha sonra iç harcımızın üzerine diğer hamur parçasını üzeri düz ve üstü kapalı olacak şekilde yayalım.
- Kaşık veya spatula ile düzeltirseniz düz olacaktır.
- Hazırladığımız köfteleri bıçak yardımıyla küçük veya büyük parçalara ayıralım.
- 180 derece önceden ısıttığımız fırında 30-40 dakika pişirelim. (Fırına göre pişme süresi değişebilir. Sadece üstünü ve altını kızartın.)
- Fırından çıkardığınızda sıcak olarak servis edebilirsiniz. Herkesin tadını çıkarın.