İçli köfte kim istemez: Sini Köfte



Seni Köfte Tarifi Malzemeler

Dış malzeme için:

  • 2 su bardağı köfteli bulgur
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 orta boy patates (haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1.5-2 su bardağı sıcak su

Malzemeler için:

  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan doğranmış
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 buçuk çay kaşığı kara biber
  • 1 buçuk çay kaşığı pul biber
  • 1 buçuk çay kaşığı dövülmüş ceviz

Küçük köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bulguru ve irmiği geniş bir kaseye boşaltalım. Tuz ve kimyonu ekleyip üzerine sıcak su dökün.
  • Üzerine haşlanmış patates, biber salçası ve salçayı ekleyip iyice yoğuralım.
  • Plastik sargı ile örtün ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım.
  • Yağı bir tavaya dökelim ve yağ kızınca kıymayı ilave edip kızartalım.
  • Doğranmış soğan, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  • Ardından cevizleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun ve altını kapatın.
  • Rahat hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim.
  • Orta boy bir fırın tepsisinin içini ve dışını yağlayalım ki her yerde yenebilsin. (orta boron camda olabilir)
  • Hamurdan bir parça alıp yağlanmış tepsiye ikiye bölelim hafif bastırarak tepsinin tabanına yayın.
  • Üzerine hazırladığımız iç harcı ekleyip eşit şekilde dağıtalım.
  • Daha sonra iç harcımızın üzerine diğer hamur parçasını üzeri düz ve üstü kapalı olacak şekilde yayalım.
  • Kaşık veya spatula ile düzeltirseniz düz olacaktır.
  • Hazırladığımız köfteleri bıçak yardımıyla küçük veya büyük parçalara ayıralım.
  • 180 derece önceden ısıttığımız fırında 30-40 dakika pişirelim. (Fırına göre pişme süresi değişebilir. Sadece üstünü ve altını kızartın.)
  • Fırından çıkardığınızda sıcak olarak servis edebilirsiniz. Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın