Lezzetli Hamsili Pirinç Tarifi için öncelikle hamsilerimizin kemiklerini ayıklayıp bol su ile yıkayalım. Onlar köşedeki suyu boşaltırken iç pilavımızı hazırlayalım.
Bunun için haşlanan pirincin içine sıvı yağ koyup soğanı küp küp doğrayıp ilave ediyoruz. Kahverengi olana kadar kızartıyoruz.
Ardından pirinç, tuz ve baharatları ekleyip iyice kavurun.
Kavurma yapılır, üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Kendi suyunu çektikten sonra karıştıralım ve diri kalması için iyice kaynatalım.
Hamsilerimizi yağlanmış tepsiye dizin.
İçine yeterince pirinç koyduğumuzda kenarlarını kapatalım.
Üzerine 2-3 adet hamsi koyun ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika pişirin.
Nefis Hamsi Pirinç hazır.
Kesinlikle tadı çok kaçırmayın derim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]