Doğal Yabanmersini – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar ben hazır kavrulmuş fıstık kullandım fakat sizinki çiğ ise kabuklarının kolayca çıkması ve yağının çıkması yaklaşık 10 dakika sürer. Fındıkları uzun süre veya daha uzun süre kısık ateşte kavurun ve soğutun.

Tam bir kavurma süresi veremiyorum çünkü kuruyemişlerin boyutuna ve cinsine göre süre değişebiliyor.

Kavrulmuş fıstıkların kabuklarını soyalım.

Rondonun içine koyup 2-3 dakika çekelim.

Fıstık artık her dakika küçülüyor. 2 dk bırakın. duralım yoksa robotunuz aşırı ısınmadan ve stresten yanacak.

Fındıklar istediğiniz kıvama gelinceye kadar 1 çekip 2 durdurarak işleme devam edin ve fındıklar istediğiniz kıvama gelince içerisine bal ve tereyağını dökün ve tekrar öğütmeye devam edin.

Bal ve yağ iyice birleşinceye kadar karıştırıldığında fıstık ezmesiniz hazırdır.

Fıstık ezmesini biraz sevdiğim için resimdeki gibi bıraktım ama daha az fıstık ezmesi veya pürüzsüz bir karışım kullanabilirsiniz.

Robotu çekmeye devam ettikçe fıstık yağı daha fazla çıkacak ve su ve bal kıvamına ulaşacaktır.

Bal ekledikten sonra şeker içeriğini kontrol ettiğinizden emin olun ve bal miktarını arzunuza göre ekleyin.

Bal yoksa pekmezde kullanabilirsiniz ancak pekmezin rengini koyulaştırır.

Umarım sonuçtan memnun kalırsınız, deneyenlere mutlu ilgi!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın