1- Öncelikle fiğ bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
2- Bisküvilerimizi kredim üzerine yayıyoruz.
3- Margarini eritip bisküvilerimizin üzerine döküp karıştırıyoruz, karıştırdıktan sonra bisküvilerimizi harcın altına yayıyoruz.
4- Vaktiniz varsa vakfımızı dolaba koyuyoruz ve bir saat dolapta tutmanızı tavsiye ederim.
5- Kremayı ve labneyi bir kaba alıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
6- Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
7- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
8- Nişastamızı ve unumuzu ekleyip kremayı iyice çırpın.
9- Buzdolabına koyduğumuz tabanı çıkarıp kremayı döküyoruz.
10- 100-150° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Yemek pişirirken üzerine ısıya dayanıklı bir tepsi seçip içine su dolduruyorum ve boronumu yerleştiriyorum.
11- Cheesecake pişerken sosumuzu hazırlayabiliriz. 2 su bardağı böğürtlenleri yıkayıp saplarını ayırıp bir rondoya koyalım, 6 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip rondodan geçirelim.
12- Böğürtlenler kaynarken iki kaşık nişastayı 1 tatlı kaşığı soğuk suda eritelim ve bu karışımı kaynamaya devam eden ve bu şekilde kaynatmaya devam eden böğürtlenlerin üzerine ekleyelim.
13- Cheesecake pişince fırını kapatıp 1 saat bekleyip fırını açalım.
14- Fırından çıkarıp sosu döktüğünüzde buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]