Karadutlu Cheesecake – En Sevdiğim Tatlı

1- Öncelikle fiğ bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.

2- Bisküvilerimizi kredim üzerine yayıyoruz.

3- Margarini eritip bisküvilerimizin üzerine döküp karıştırıyoruz, karıştırdıktan sonra bisküvilerimizi harcın altına yayıyoruz.

4- Vaktiniz varsa vakfımızı dolaba koyuyoruz ve bir saat dolapta tutmanızı tavsiye ederim.

5- Kremayı ve labneyi bir kaba alıp pürüzsüz olana kadar çırpın.

6- Pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.

7- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.

8- Nişastamızı ve unumuzu ekleyip kremayı iyice çırpın.

9- Buzdolabına koyduğumuz tabanı çıkarıp kremayı döküyoruz.

10- 100-150° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Yemek pişirirken üzerine ısıya dayanıklı bir tepsi seçip içine su dolduruyorum ve boronumu yerleştiriyorum.

11- Cheesecake pişerken sosumuzu hazırlayabiliriz. 2 su bardağı böğürtlenleri yıkayıp saplarını ayırıp bir rondoya koyalım, 6 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip rondodan geçirelim.

12- Böğürtlenler kaynarken iki kaşık nişastayı 1 tatlı kaşığı soğuk suda eritelim ve bu karışımı kaynamaya devam eden ve bu şekilde kaynatmaya devam eden böğürtlenlerin üzerine ekleyelim.

13- Cheesecake pişince fırını kapatıp 1 saat bekleyip fırını açalım.

14- Fırından çıkarıp sosu döktüğünüzde buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın