Kraker ve bonfile yapmak için kasaptan dilimlenmiş bonfile alıyoruz.
Soğanların kabuklarını soyup kurutuyoruz ve doğranmış soğanları süzgeçe alıyoruz.
Doğranmış soğanı bir kaseye alıp doğradığımız soğanı elimizle sıkıyoruz, suyunu çıkarıp ağacın üzerine döküyoruz.
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve tuzu bir çay kaşığının ucuyla koyup karıştırıp üzerini kapatıp bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
1 su bardağı domatesi küçük bir tencereye koyun, bir kaşık zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip pişirin ve sos alın.4 kaşık yoğurdu bir kaseye alıp soyulmuş sarımsağı koyup yoğurtla karıştırıyoruz. .
Patatesin kabuğunu soyun ve ince halkalar halinde kesin.
Kesme tahtasında aynen kibrit çöpü gibi kesiyoruz.
Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını alın ve tavayı ısıtın.
Etleri yavaş yavaş ekleyip kavurmaya başlayın.
Suyu eriyene kadar ısıtıyoruz, karabiber, tuz, kimyon ekliyoruz ve son olarak kekiği koyup ateşi kapatıyoruz.
Bir tavaya sıvı yağ koyup patatesleri altın sarısı olana kadar kızartın.
Kalan domatesi kesip maydanozu kesiyoruz.
Yeşil biberi yıkayıp kurutuyoruz ve kızarmış patatesleri kağıt havlu ile bir tabağa alıyoruz.
Servis tabağına önce kızarmış patatesleri alıyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve domates sosu sarımsaklı yoğurdun üzerine döküyoruz.
Kızarmış üst kısmı alıp kıyılmış maydanoz serpiyoruz ve yanlarına domates ve yeşil biber alarak bitiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz bonfileli dana kebabı hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]