Tarçınlı İncirli Kurabiye Lokum – My Sweets

Deneyenlerin vazgeçemeyeceği bir Türk lokumu olarak kurabiye yapıyoruz.

Tarçınlı İncirli Lokum Kurabiye Tarifi için önce kuru incirleri yumuşayıncaya, süzülene, soğuyana ve kuruyana kadar pişiriyoruz.

Kuru incirleri küçük küçük kesiyoruz.

125 gr bir kapta. Margarin veya tereyağı alıyoruz, 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı yoğurt ekliyoruz.

Bir çay bardağı dövülmüş ceviz ve 1 yumurta sarısını hamura, beyazını bir kaseye alın.

Kabartma tozuna 1 yemek kaşığı tarçın tozu ekleyerek kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 yemek kaşığı cevizi bir kaba alın.

Hamurdan fındık parçaları alıp elimizle açıyoruz. Önce yumurta beyazına sonra cevize bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırlıyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Tarçınlı ve incirli kurabiyeler hazır, çok iştahlı 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın