Pancar Turşusu Yapımı – Tariflerim

Kızarmış Pancar Nasıl Yapılır, Kızarmış Pancar Nasıl Yapılır?

Öncelikle pancarları ayıklayıp yıkayalım ve küp şeklinde doğrayalım. Bir tencereye alıp üzerine bir litre sıcak su ilave edip kaynatın.

Kaynamaya başlayınca 10 dakika bekletelim 10 dakika sonra pancarları başka bir kaba alıp süzelim.

İlk ateş yükseldiğinde bir kavanoz alıp içine biraz pancar koyalım. 3 diş sarımsağı ekleyelim, 1 kaşık salamura tuzu koyalım, tekrar pancarları ekleyelim. Limon tozunu koyup sirkeyi ekleyelim. Kalan tuzu da ekleyip kavanozu pancarla dolduralım, kalan 3 diş sarımsağı da ekleyip içine bir kavanoz daha yapalım.

Pancarları haşladığımız suyu kavanoza ilave edelim, kavanozların kapaklarını küçük bir cezvede beş dakika kaynatalım. Kavanozu sıkıca kapatın.

Bunu 15 gün önce denediğim yöntemle yaptım, yarım büyük bir tencereye su döküp kaynattım. kavanozları kuru bir bez yardımıyla alın ve masa örtüsünün ortasına baş aşağı koyun, güneş görmeyen bir yerde sabaha kadar bekleyin.

Fark etme; Şişeyi açtıktan sonra buzdolabında saklayın.

Pancarları kaynattığımız suya kavanoz dolana kadar koyabilirsiniz.

Afiyet olsun diyene kolay gelsin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın