Lazanya tarifi için,
Tavaya yağ dökün.
İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Kıyma tamamen kavrulunca salça ve baharatları koyup kızartın ve yaklaşık 1 çay bardağı sıcak su ekleyin.
Tuzunu ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Beşamel sos için tereyağı ve unu küçük bir tencereye alıp kısık ateşte kavurun.
Üzerine sütü ekleyip karıştırın.
Muhallebinin kıvamına gelince, ocaktan karabiber ve 3-4 kaşık lor peyniri (erimesi gereken diğer peynirleri de koyabilirsiniz) alın.
Kıyma sosunu ve beşamel sosunu hazırladıktan sonra lazanyayı ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alın.
Beşamel sosu lazanyanın üzerine yayın ve iyice yayın.
Ardından üzerine kıymayı dökün. Üzerine lazanyayı tekrar koyun. Durum çözülene kadar bu işleme devam edin.
Lazanyanın üzerine beşamel sosu dökün ve 15 dakika pişirin, dinlendirip fırına verin ve 180°C’de pişirin.
Ardından rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 5-10 dk. biraz daha pişirin servise hazır.
Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]