Tavuklu Bulgurlu Pilav ve Tavuk – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar, herkese merhaba.

Yine nefis bir tarifle karşınızdayım. Pirinç her öğün için gereklidir. Misafir sofralarından artık eksik değil. Tokluk ve lezzet açısından oldukça önemli olan leblebi ve leblebinin olması ayrı bir lezzettir.

Tereddüt etmeden deneyebilir ve misafirleriniz için ek bir menü olarak kullanabilirsiniz. Umarım çok beğenilir 👌 bu lezzeti yaparken bana eşlik edebilirsiniz. Tarifimize devam edelim👇

Tavuklu ve bezelyeli bulgur pilavı için öncelikle bütün tavuğumuzu parçalara ayırıp yıkayıp tenceremize alalım.

Yeteri kadar su ve üzerini geçecek kadar tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatarak yavaş yavaş pişmeye bırakalım.

İstenilen seviyeye gelen tavuklarımızın suyunu başka bir kaba ayıralım ve tavukları soğutalım.

Ayrı bir tencerede pilav yapmaya başlayabiliriz.

Bu nedenle öncelikle yeteri kadar zeytinyağını (isteğe bağlı kullandım) ekleyelim, zeytinyağının üzerine bir kaşık salçayı alıp sıvı yağ ile karıştıralım.

İki su bardağı bulguru ekleyip karıştıralım.

Bir çay kaşığı tuz ekleyin ve üzerine su ekleyin. Suyunu bulgurunuza göre ayarlayabilirsiniz. Kontrol ekleyelim.

Kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim çünkü pirinç dinlenip pişince her zaman daha lezzetli olur.

Bu noktada bezelyeleri ekleyelim.

Su emen pirincimiz hazır. Servis ederken pirincin üzerine kemikli bıraktığımız tavuğumuzu dilimleyip pilavın üzerine koyalım.

Bezelyeli ve tavuklu bulgur pilavımız hazır.

Umarım dener ve seversiniz. Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım.

Afiyet olsun canlarım 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın