Öncelikle güzel, lezzetli görünen bu yemeği hazırlayıp misafirlerimize bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza etmek için gerekli adımları atabilir, pişirmeden bir saat önce çıkardığımızda pişirebiliriz.
Tavuk Göğsü ve Soya Ispanak Tarifine başlarken önce baharat malzemelerini (iki yemek kaşığı soya sosu, iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir çay bardağı tuzlu su, soda, yeteri kadar tuz ve karabiber) karıştırıp eti içine koyuyoruz. Ortadan ikiye böldüğümüz tavuk göğsü buzdolabı poşetinde kıyma makinesi ile inceltiyoruz eğer kıyma makineniz yoksa bardakla vurarak inceltebilirsiniz. (Satın aldığınızda kasabınızla yapabilirsiniz) Mikserde en az 1.5-2 saat bekletiyoruz. 1 gün önceden de yapabilirsiniz, ne kadar uzun olursa o kadar yumuşak olur.
Şu anda sadece yıkayıp serptiğimiz ıspanak yapraklarını (bu yemekte bu önemli kısımlar pek iyi olmuyor) ve doğranmış soğanları 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuruyoruz, önce üzerlerine döküp tuz ve karabiberi ekliyoruz. su döküldüğünde ve ısı kapatıldığında. (Tuzunu ve karabiberini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, baharatları denemedim)
İnce göğüs etinin büyük tarafına bir kaşık ıspanak koyuyoruz, 1 kaşık rendelenmiş kaşar ekleyip sarıyoruz (şu anda bir parça pastırma koyabilirsiniz, ben evde koymadım), bağlıyoruz. BT. ve açılmasını önlemek için bir kürdan.
Fırına girebilecek bir tepsiye hazırlıyoruz, 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz, altına 1 yemek kaşığı pul biber ekliyoruz, hemen altını kapatıyoruz ki kararmasın, yakmamaya dikkat edin.
Sarılan tavukların üzerine kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağını yayıp 180 derecede pembeleşip kahverengileşene kadar pişirip sıcak olarak servis ediyoruz. (servis yaparken kürdanları çıkarmayı unutmayın)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]