Tart Kalıbında Kadayıf ve Muhallebi

Harika bir tatlı tarifi. Kullanışlı, lezzetli ve çok hafiftir. Göze ve damağa hitap ediyor. Kesinlikle denememizi tavsiye ederim.

Tuzlu suyumuzu hazırlamaya başlayalım. Şeker ve sıcak suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başladığında, ısıyı azaltın. Çırpın yanına limon suyu ekleyelim. Sonra ısıyı kapatın ve soğumaya bırakın.

Diğer yandan tereyağını eritip soğumaya bırakın. Kadayıf telini elimizle ayıralım. Üzerine yağı dökün ve iyice karıştırın.

Tart kalıbımızı tereyağ ile yağlayalım.

Bir kadayıf daha alıp kalıba koyalım. Her şeyi yüklediğimizde buna basalım. Bunun yerine üzerini küçük bir tepsi ya da tabakla eşit olması için serpelim. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Tatlımız pişerken pudingi hazırlayalım. Bir tencereye soğuk, kuru süt, un ve şekeri koyun ve iyice çırpın. Ocağa alıp karıştırırken pişirelim. İyice koyulaşınca ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırmayı unutmayın. Soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın.

Pişen tuzumuzu ocaktan alalım. İlk sıcağı çıkınca üzerine soğuk su dökelim. Suyu çekilene kadar dinlendirelim.

Bir tabağa tuzumuzu koyup ters çevirelim. Ortasına muhallebiyi koyalım. Bir spatula ile iyice karıştırın.

Üzerine bol fıstık serpelim. Kenarlarını fıstıkla süsleyin.

Servis ederken üçgen şeklinde kesip servis yapalım.

Tart kalıbında pudingli kadayıfımız servise hazır. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın