Harika Böcek Kebabı Tarifi

Bugu Kebap tarifi için önce eti bir tencereye koyalım, üzerini geçecek kadar su dökelim ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek pişirelim.

Etler haşlanınca başka bir kapta suyunu süzelim.

Soğanı yemeklik olarak doğrayalım. Patates ve havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım ve içine soğanı alıp pembeleşinceye kadar kavuralım.

Üzerine haşladığımız etleri alıp birkaç dakika karıştırarak kavuralım.

Üzerine ilk havucu koyalım, karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzu koyalım, bu şekilde biraz pişirip patates ve sarımsağı karıştıralım.

Etlerden bir su bardağı su dökelim ve ara sıra karıştırarak, yumuşayana kadar pişirelim.

Yemek dökülürse ve sebzeler hala canlıysa, sos küçükse daha sonra ekleyebilirsiniz.

Son olarak haşlanan bezelyeleri ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım ve fırın kabına dökelim.

Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencereye alıp eriyince unu döküp kokusu çıkana kadar kavuralım.

Topaklamak istiyorsanız önce bir bardak sütü dökün ve hızlıca karıştırın, ardından kalan sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.

Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.

Yemeğin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla her tarafına yayın.

Son olarak kaşar peynirini her tarafına serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar ara ara kontrol ederek pişirelim.

Fırından alıp ilk sıcağı çıkınca istediğiniz parayı vererek pilav ve salata ile yiyebilirsiniz.

Güzel ve lezzetli bir Bugu Kebabı hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın