Merhaba arkadaşlar, haftasonundan harika bir şekilde ayrılıyorum.
Peynir, ıspanak, patlıcan, pırasa ile yapabilirsiniz.
Patatesli Pankek tarifine başladığınızda hamurunu yapmak için un, su ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırıp yoğurun.10 adet beze yapıp hamuru dinlenmeye bırakın.
Patatesleri yıkayıp içindekileri kuruttuktan sonra suyunu iyice sıkın ve süzgeçten geçirin.
Daha sonra soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alıp sıvı yağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Patatesleri ekleyin, pişirmeye devam edin, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, ardından altını kapatın.
Düz bir zeminde bezeleri tek tek açın, patatesleri içine koyun, hamurun dışarı çıkmaması için iyice kapatın ve yapışmaz bir tavada orta-orta ateşte pişirin.
Pişmiş gözleme üzerine tereyağı sürün. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp pişirin.
Ortadan ikiye kesip sıcak çay ile servis yapın.
Tatlı Patates Krepleri Hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]