Merhaba arkadaşlar benim gibi evde bolca maydanoz varsa bu tarifi yapıp tüm tariflerinizde kullanabilirsiniz. Bu çok kullanışlı. Derin dondurucuda sakladığımız için maydanoza bir şey olmuyor, mutlaka denemelisiniz.
Öncelikle kullanacağımız kadar maydanoz alalım, güzelce toplayalım, varsa yabani otları ayıklayalım.
Seçtiğimiz maydanozun saplarını tek tek keselim, bir kavanoza alıp musluğun altına alıp bol suyla yıkayalım, kenara alalım maydanozu kurumaya bırakalım.
Kuru maydanozu alın ve kağıt havlu üzerine ince bir şekilde serpin, bir tabağa koyun.
Tüm maydanoz bitene kadar bu işleme devam edelim. Bu esnada maydanoz kuruyunca ıslak olursa birbirine yapışır ve güzel görünmez.
Ardından doğranmış maydanozları kapaklı küçük cam kavanozlara dolduralım, kapağını kapatıp buzdolabına kaldıralım.
İstediğimiz kadar kullanalım, kalan maydanozu buzdolabına kaldıralım.
Poşet değil cam kavanozda muhafaza etmeye özen gösterin arkadaşlar. Bu yöntemle hiçbir şey olmuyor.
Dilediğiniz tarifte, çeşitli dolma tariflerinde, sebzelerde ve hatta salatalarda kullanabilirsiniz.
İnşaallah deneyip beğenirsiniz, yorumlarınızı ve beğenilerinizi bekliyorum.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]