Bu tarif 4 kişiliktir, kişi sayısı arttıkça aynı şekilde arttırılarak da yapılabilir.
Günün Yıldızı Erişte Salatası tarifi için önce uygun bir tencereye yıldız şehriye konur, iki bardak çeşme suyu ve biraz tuz ilave edilerek pişmeye bırakılır. Eriştelerin yapışmasını önlemek için arada bir karıştırın.
Pişirildikten sonra süzülür ve musluk suyunda (makarna gibi) saklanır.
Diğer yandan yıkanmış ve süzülmüş maydanozun sapları kıyılır. İnce ince kıyılır ve karıştırma kabına alınır.
Yıkanan kapya biberi de küçük küçük doğranır, kornişonlar küçük küpler halinde doğranır ve karıştırma kabına alınır.
Mısırınız çiğ ise üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Pişen mısır süzülür ve karıştırma kabına alınır. Mısırınız konserve (pişirilmiş) ise direkt süzülür ve karıştırma kabına alınır.
Süzülen yiyecekler eklenir ve limon tuzu eklenip karıştırılır.
Günün Yıldızı Yıldız Erişte Salatası tabakta servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]