Tavuk Midye Tava Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Tavuk Midye Tava Tarifi için önce tavuğu büyük küpler halinde kesip geniş bir kaseye alıyoruz.

İki bardak su ve bir çay kaşığı soda ekleyin, iyice karıştırın ve yarım saat bekletin.

Ardından tavuğun suyunu süzüp atık şişelerini pek sık olmayan bir şekilde hazırlıyoruz.

Şimdi sosu hazırlama zamanı; Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsak, un, tuz, kekik, soda, toz biberi koyup çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz.

Başka bir kaba bir bardak un koyun.

Önce un içinde hazırladığımız şişleri alıyoruz sonra hazırladığımız sosun içine koyup iki tarafını da kızgın yağa koyuyoruz.

Hazır olan midye tava tavuğumuzu sıcak olarak servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın