Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi – Tariflerim

portakal reçeli yapımı,

Öncelikle portakal suyunu sıkalım, çekirdeklerini alıp posayı suya ekleyelim.

Portakal kabuklarını küçük parçalar halinde kesin.

Kabukları bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 10 dakika kaynatın.

Su dökelim.

Bu şekilde kabukların acısından kurtulmak için üç kez tekrarlıyoruz.

En son suyu da döktükten sonra sıktığımız portakal suyu ve şekeri ekleyelim.

Portakal suyu çok değilse 1 su bardağı su ekleyebiliriz.

15 dakika pişirdim.

Limon suyunu sıkın ve beş dakika pişirin. Ve reçelimiz hazır.

Sıcakken kavanoza koyalım ve kapağını kapatarak ters çevirelim.

1 1 litrelik şişe yapar.

Portakallara zarar vermeden lezzetli reçel yapıyoruz.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın