soğan kebabı

Soğan kebabı tarifi için malzemeler

köfte için

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 küçük soğan (köfte)
  • 1 su bardağı ince bulgur (ben esmer bulgur kullandım)
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kimyon
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

doldurmak için

  • 4 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
Soğan kebabı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Soğanları ortadan ikiye kesin ve kaynatın.
  2. Haşlanmış soğanları süzün ve soğutun.
  3. Kıymanın içine küçük soğanları rendeliyoruz.
  4. İnce bulgur ve baharatları ekleyin.
  5. Zeytinyağını ekledikten sonra iyice yoğurun.
  6. Soğuyan soğanları bir kağıt ile ayırın.
  7. Köfteleri kendi ellerimizle yapıyoruz, içlerine biraz koyuyoruz ve soğanları yuvarlıyoruz.
  8. Hepsini fırın tepsisine yerleştirdikten sonra.
  9. Salçayı suyla seyreltiyoruz, soğanların üzerine döküp biraz tuz serpiyoruz.
  10. 200 derecelik fırında pişiriyoruz, önce üzerini örtüyoruz sonra kapağını açıp soğanın üst kısmı kahverengileşecek şekilde açıyoruz.
  11. Rahat yemeğimizi servis tabağına alıyoruz.
    🍀Afiyet olsun.

soğan kebabı tarifi

Soğan Kebabı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın