Sağlıklı Havuç Tarifi

Havuç A vitamini içeren, sindirime faydalı, tok tutan, şişmanlatmayan, çocukların gelişimine faydalı harika sebzelerdir.

Size havuçla ilgili neyi sevdiğinizi söylediğimde, onları salatalarda, yoğurt soslarında, hatta tatlılarda düşünebilir ve üzerini kapatmayı düşünmemiş olabilirsiniz.

Bu lezzetli Kahramanmaraş yemeği kıyma ile yapılır veya zeytinyağı ile soğutulur.

Tercih sizin.. Önce maraş havuçuyla yapılıyor. Maraş havuçunun şekeri düşüktür. Kök sebzeler oldukları için zor, oymaları zordur.

Bir şeyler yapmak için büyük havuçları seçeceksiniz. Dört parmak uzunluğunda kesin.

Kabukları yıkayıp sıcak suya koyuyoruz ve iki dakika kaynatıyoruz. Üzerine soğuk su dökün ve bir kenara koyun.

Ana kafadan bir rayba ile dikkatlice oyuyoruz.

İçeriği atmayın. Sarımsaklı yoğurtla karıştırıp harika bir salata elde edeceksiniz.

Havuçları pişirmeye hazırlarken içeride hazırlıyoruz.

Soğanları ve domatesleri kesiyoruz. Pirinç, tuz, karabiber döküp kıymayı koyup iyice ovuyoruz. Havuçları basmadan dolduruyoruz.

Bir tencereye dikey veya yatay olarak koyup sıcak su döküyoruz, biraz yağ döküyoruz, ağır ateşte 20 dakika pişiriyoruz.

Pilav ve havuçlar pişince altını kapatıp biraz dinlendiriyoruz ve sıcakken servis tabağına alıyoruz. Maydanozla süslüyoruz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın