Bulgurla da yapabilirsiniz ama ben pirinç ve bulguru karıştırıp pişirin bakalım tadı nasıl olacak.
Erzincan Püsküllü Pirinç Tarifi için öncelikle taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
2 cm’lik parçalar halinde kesin.
Soğanı doğrayıp sıvı yağ ve yeşil biberde kavurun.
Yeşil fasulyeleri ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Fazla pişmemesi için sıcak su ekleyin.
Suyu çekinceye kadar pişirin, fasulyeler yumuşar.
Doğranmış domatesleri ekleyin.
Pişmiş domates salçaya yapışmadığında, malzeme olarak yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.
4 bardak sıcak su ekleyin.
Suyu çekinceye kadar pişirin.
Erzincan Püskül Pilavı piştikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]