sulu köfte

Sulu köfte tarifi için malzemeler

  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • zeytin yağı

köfte için

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 soğan küp şeklinde doğranmış
  • 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • tuz
  • karabiber ve kimyon
  • 1 yemek kaşığı un

baharatlamak

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım limon suyu

üzerine ;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • kırmızı biber
Sulu köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce kıyma, soğan, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon dövülür, ardından pirinci ekleyip iyice yoğurun.
  2. Pişirme sırasında dağılmaması için biraz yoğurun.
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.
  4. Ardından tabağa un ekleyin ve köfteleri içinde yuvarlayın.
  5. Tencereye soğanları alıp biraz zeytinyağında kavurun, küp küp doğranmış patates ve havuçları ekleyip biraz kavurun, ardından sıcak su ekleyip kaynatın.
  6. Kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edin ve hafif ocakta pişirin.
  7. Tatlandırmak için yumurta sarısı, süt ve unu bir kapta çırpın.
  8. Biraz kaynar su alın ve unun topaklanmaması için sosa ekleyin.
  9. Daha sonra tekrar haşlanır.
  10. Servis tabağına alıp üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyin.

Fotoğraflı sulu köfte tarifi

Bu Sulu Köfte yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın