Sulu köfte tarifi için malzemeler
- 2 patates
- 2 havuç
- 1 soğan
- 5 su bardağı su
- zeytin yağı
köfte için
- 500 gram kıyılmış et
- 1 soğan küp şeklinde doğranmış
- 4 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 3 yemek kaşığı pirinç
- tuz
- karabiber ve kimyon
- 1 yemek kaşığı un
baharatlamak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- yarım limon suyu
üzerine ;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- kırmızı biber
Sulu köfte tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce kıyma, soğan, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon dövülür, ardından pirinci ekleyip iyice yoğurun.
- Pişirme sırasında dağılmaması için biraz yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın.
- Ardından tabağa un ekleyin ve köfteleri içinde yuvarlayın.
- Tencereye soğanları alıp biraz zeytinyağında kavurun, küp küp doğranmış patates ve havuçları ekleyip biraz kavurun, ardından sıcak su ekleyip kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edin ve hafif ocakta pişirin.
- Tatlandırmak için yumurta sarısı, süt ve unu bir kapta çırpın.
- Biraz kaynar su alın ve unun topaklanmaması için sosa ekleyin.
- Daha sonra tekrar haşlanır.
- Servis tabağına alıp üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyin.
Fotoğraflı sulu köfte tarifi
Bu Sulu Köfte yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]