Nefiz Celari Tarifi – Tatlılarım

Nefiz Kereviz Tarifi için önce kerevizi yıkayıp üstten ve alttan biraz kesiyoruz.

Şimdi kerevizimizi 1,5 cm kesiyoruz. Kalın bir şekilde kesip dış kısmını elma kabuğu kadar ince alıyoruz. Bunu yapmamızın nedeni, çok fazla kereviz israf etmememizdir. Hazırladığımız limon suyunun içine kabuğunu soyduğumuz kerevizi koyulaşmasın diye koyuyoruz. Ayvamızın kabuklarını soyup dilimliyoruz ve limonlu suya koyuyoruz.

Soğanları, patatesleri ve havuçları yıkayıp istediğimiz büyüklükte kesip tencereye bir kaşık sızma zeytinyağı koyuyoruz, önce havuçları ayıklıyoruz sonra soğan ve patatesleri tencereye atıp öldürüyoruz.

Bu arada 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip limon suyuna batırılmış kereviz ve ayvayı ilave ediyoruz, tencereye taze portakal suyunu koyuyoruz ve pişmiş bezelyeleri ekliyoruz.

Kaba. Un, limon suyu ve hazırladığımız sosu biraz su ile karıştırıp tencereye aktarıyoruz.

İstediğimiz kadar tuz döküyoruz, tuzun yarısından fazlasına yeterince su ekliyoruz ve yüksek sıcaklıkta kaynamasını bekliyoruz.

Kaynamaya başlayınca ocağın yarısını açıp pişmesini bekliyoruz. 35 dk. Yani yemeğimiz hazır.

Soğuyunca üzerine maydanoz veya dereotu serpip limon sıkarak afiyetle yiyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın