Balon yağı tarifi malzemeleri
- 15 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya (yaklaşık 22 gr)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tuz
- ılık su (yeterli)
Tarif balonu Basma nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle unu eleyip karıştırma kabına alıp ortasını su birikintisi gibi açıyorum.
- Diğer taraftan 1 su bardağı ılık su, maya ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra unun ortasına bu karışımı ve tuzu ekleyin, azar azar su ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Ekmek hamurunu ne kadar çok yoğurursanız ekmeğiniz o kadar güzel olur.
- Hamuru çok sert olana kadar yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- Daha sonra ağzını kapatıp kalın bir örtü veya battaniyeye sarıyoruz ve hamurun mayalanmasını sağlıyoruz.
- En az bir saat sakladım.
- Hamurun kabarmaması ve taşmaması için büyük bir kapta yoğurmak daha iyidir.
- Daha sonra ekşi mayadan portakal büyüklüğünde bir beze alıp elimizde güzelce yuvarlayalım.
- Oklava yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açın, ardından temiz bir kapak üzerine doğradığınız gözlemeyi 10 dakika dinlendirin.
- Üzerini bir battaniyeyle örtün, böylece gözlemenin üst kısmı dökülmez.
- Bezeyi açıp teflon tepsiye yaptığım bir köşede dinlendirdikten sonra ocağa aldığımız yapışmaz yanmaz tava veya teflon tepsi olabilir.
- Tepsiyi ısıttıktan sonra açılıp dinlendirilen pidelerimizi tepsiye alıp hamurda küçük baloncuklar oluşmaya başlayınca diğer tarafını çeviriyoruz.
- Diğer tarafta bir dakika bekleyin ve diğer tarafı tekrar çevirin ve bu sefer kızartmadan çevirmeyin, gözleme balon gibi şişmeye başlayacaktır.
- Ben yaptığımda hep böyle yapıyorum pidenin bir tarafını kızartıp diğer tarafını kızartırsanız pide yaptığınız gibi yufkanız kabarmaz ama 2-3 kere çevirirseniz yufkanız kabarmaz Anlattığım gibi kızarmadan gözlemeniz güzelce kabaracak ve deneyenlere kolay gelsin.
balon ekmek tarifi
Balon Bazlama’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]