Kolay Küme Turşu – Favori Tarifim

On gün içinde hazır olan lezzetli turşu turşusu yapıyoruz.

Öncelikle salatalıkları güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.

Kavanozların dibine 4-5 adet sarımsak atıyoruz.

Yıkanmış salatalıkları kavanozlara doldurup 1 litre tuz, 1 kaşık şeker ve 1 kaşık sirkeyi ölçü olarak kullanıyoruz.

Salatalığın üzerine tuz, sirke, şeker koyup kaynattığımız sıcak suyu döküp kapağını kapatıp altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.

Ters çevirdiğimiz kavanozları bir havluya çevirip soğuyana kadar üzerini örtüyoruz.

Soğuyunca karanlık bir yere koyuyoruz.

Lahana turşusu için lahanaların dış yapraklarını ayırıp kesiyoruz.

Havuçları rastgele koyuyoruz.

Ölçüyü kavanozun bir litresine göre çarpıyoruz.

İki litrelik bir kavanoz için 2 kaşık tuz, iki kaşık şeker, iki bardak sirke, 8-9 sarımsak konur.

3 litrelik bir şişe için ölçüm üç katıdır.

Not: kavanoz kapakları yeni olmalıdır.

Basit tutun, keyfini çıkarın 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın