Çikolatalı Kek Tarifi Nefis Bir Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?
Onları ıslatmak için böğürtlen reçeli vardı, sütle karıştırıp keklerimi ezdim, siz reçel veya sos, bir şey istemiyorsanız sade sütle ıslatın.
Pastacı Kreması Tarifinin Yapılışı: Un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencereye koyun. Malzemeleri bir çırpma teli ile karıştırın. Daha sonra sütü ilave ederek, karışımda topaklar oluşturmaması için hızlı ve hızlı bir hareketle çırpma teli ile çırpın. Daha sonra yumurta sarısını koyun, bölün ve muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin.
Ocaktan aldığınız kremaya benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim, krema tozunu da ekleyip mikserle hızlıca pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Pastamızın yapımına geçelim: Pandispanyamızı üç parçaya bölelim. İlk kısmı kapatalım. Biraz serinletici krem süreceğim. Aynı şekilde 2’nin altına koyup istediğiniz meyve sosuyla ıslatıp kremayı ekleyelim. İkinci katı yerleştirdikten sonra kalan krema ile her tarafına yayalım. Dilerseniz ortasına fındık, badem, ceviz veya çikolata koyabilirsiniz.
O halde buzdolabına kaldıralım ve 5-6 saat ya da gece boyunca bekletelim.
Ganaj için 200 gr kremayı hafif bir tavada ısıtalım. Kaynatmadan ocaktan alalım 200 gr çikolatayı ekleyip eritelim. Karıştırırken soğumaya bırakın. Daha sonra mikserle çok koyu bir kıvam alana kadar çırptım. Karışıma 1 yemek kaşığı krem şanti ekleyip güzelce çırpalım. Kremayı dolaptan çıkardığımız kekimizi yoğuralım. Kalanını sıkma torbasına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebiliriz.
Lezzetli Çikolatalı Kek hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]